Dags för fönsterbyte?

Hej alla, hoppas ni mår bra! Snart är våren här och då kommer även tider för att börja putsa fönstren. Detta leder såklart till att man tittar till fönstren lite extra. Är du en av de som bor i ett äldre hus och känner att det kanske börjar bli dags för ett fönsterbyte? Eller går du kanske i planerna att bygga ett helt nytt hus? S0m ni säkert redan vet så finns det flera olika sorters fönster att välja mellan. Jag tänkte gå igenom lite fördelar med varför man just ska välja att sätta in PVC-fönster. I många år har det varit väldigt populärt i Sverige med fönster gjorda i trä trots att det inte alls varit så på många andra ställen i Europa. När det kommer till just designen av fönstren så har PVC inte riktigt kunnat mäta sig med trä. Detta har dock ändrats och nu är PVC det absolut populäraste valet!

När PVC blivit mer populärt i Norden så har tillverkningen anpassats bättre till vårt klimat och även designen har uppdaterats för att bättre passa våra önskemål.

Vill man spara på både pengar och underhåll så är det PVC-fönster man ska välja. Fönstren finns i många olika designer och isolerar också väldigt effektivt.

Så vad är PVC-fönster? Det är fönster gjorda i en speciell plast som används mycket i byggindustrin. Att fönstren är gjorda i plast gör dem nästintill underhållsfria. Det enda du behöver göra är att rengöra dem då och då och smörja in beslagen med olja ca en gång per år. Man behöver alltså inte slipa och måla om fönstren så som man behöver med träfönster. Det du ska tänka på när du väljer fönster är att välja en variant som är gjord för just nordiskt klimat. Detta pga att plast är känsligt för solljus och att de behöver vara anpassade till att klara av våra väderförändringar som vi har här.

PVC-fönster är det billigaste alternativet när det kommer till nya fönster. Det man dock ska vara noga med är att inte importera billiga plastfönster på egen hand från utlandet utan istället se till att kontakta en leverantör här i Sverige som man kan vara säker på att de levererar kvalitetsprodukter så att man inte får problem med det längre fram.

Frågar du dig om PVC- fönster är ett bra eller dåligt alternativ för dig så handlar det mest om hur huset du har ser ut. Är det ett gammalt trähus så blir det kanske finare at behålla samma gamla stil genom att sätta in träfönster? Men känner du för ett lite modernare resultat så får du mycket fönster till ett väldigt bra pris om du väljer PVC-fönster!

Hoppas ni blev lite klokare av detta!

Kram M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *