Dom trendigaste färgerna 2021

Hög tid för en koll på Inredningstrender 2021! 2020 har ju varit ett riktigt skitår sett ur världslig synpunkt, med Corona pandemin. Vi sätter nu vårt hopp till 2021 och att nästa år blir ett bättre år på alla plan. När man ser på inredningstrender för nästa år så speglar de mycket den längtan efter lugn som finns i en kaos värld utanför. Även när det kommer till färger så talar de om längtan efter lugn och harmoni. Även om allt är kaos utanför, så vill vi komma hem till ett vilsamt hem med lugna stilrena färgsättningar.

Glöm skrikiga färger! år 2021 har en röd tråd av behagliga naturfärger hela vägen. Vi vill tillbaka till naturen, lugnet och ursprunget. Här är de 5 hetaste färgerna 2021 som kommer trenda stort nästa år.

BEIGE I NYA NYANSER

Beige är fortfarande på färgtronen! Innan har gråbeige dvs greige varit hetast på tapeten. Men 2021 börjar vi se mer varmbeigea toner. 2021 ser vi flera nya beige toner som bla. Jotun har visat upp. Att mixa jordiga bruna toner ihop med beige blir också supertrendigt nästa år.

Inte många hem är så favoriserade som Bianca Ingrossos Östermalmshem ovan

Få personer i detta landet har satt beige och greige på kartan som Bianca och Åsa Ingrosso har gjort. Alla tjejer vill kopiera den glammiga stilrena beige ”Ingrosso stilen” Och inte konstigt varför, menar se bara ovan på Åsa Ingrossos makalösa sovrum fullt av lyx och flärd.

Beige tips: Mixa beige nyanser med svart inredning och guldiga detaljer, detta ger den lyxia Ingrosso stilen alla vill ha.

 

 

BLÅTT SOM HIMMEL OCH HAV

Visst bara känner man den ljumma havs sommarbrisen från bilden ovan

Nästa trendiga färg 2021 är blått! I detta fallet blått i flera nyanser. Tänk hav och himmel som möts i en perfekt symbios. Bruna träslag (som också trendar 2021) är jättesnyggt att mixa ihop med blå inredning. Marinblått och mörkt blått kommer som en stark avstickare till allt beige.

BONUS TREND- DRÖMMAR OM LAVENDEL

Som en nära släkting till blått kommer även lavendellila och hälsar på oss 2021. Tankarna far till lavendelfälten i Provance och ljusare väldoftande tider.

GULT SOM SOMMARSOL

Gult kommer 2021 som en färgstark avstickare till allt beige och färglöst. Det påminner om sommar, sol och ljusa glada tider. Matcha gärna gult med guld för en bohem lyxig känsla.

ROSA DRÖMMAR

Rosa är så rätt 2021! Men rosa kommer inte bara i vanlig mörkrosa, utan även i bleka rosa färger nästan släkt med beige. På bilderna ser ni de absolut hetaste färgerna blått och rosa i en perfekt match.

 

MINTGRÖN GÖR EN COMEBACK

Grönt har varit på tapeten som trendfärg några år nu. Så också 2021 både mörkgrön hänger kvar, men nu kommer även 80-talets hetaste färg tillbaka, mintgrön! Det är nåt så glatt och hoppfullt över mintgrön och det behövs i mörja Corona tider. Ljusa gröna färger talar om vår, ljus och bättre mer positiva tider.

Visst är de härliga alla nya trendiga färger 2021? Man börjar redan längta till våren när man ser glada sommarfärger som gult och blått. Intressant är hur färgtrender speglar den pågående världskrisen med Corona pandemin. Vi vill hitta tillbaka till lugnet och naturen på hemmaplan. Det ser man både genom den naturliga trenden inom inredning, men även i de lugna naturfärgerna. I en kaosartad värld vill vi hitta tillbaka till urkraften och det naturliga lugnet.

Färger påverkar oss dessutom MYCKET mer än vi tror. Enligt Feng Shui har varje färg en speciell inverkan på det mänskliga psyket. Det gäller alltså att välja rätt färg för att komma i rätt balans. Prova er fram därhemma och testmåla er fram till just er personliga favoritkulör. MEN tänk på att bara för att en färg är trendig betyder inte det att ni MÅSTE ha den om ni inte gillar den färgen. Nej gå på magkänslan och välj de färger hemma, som får hjärtat att dansa och själen att vaggas till ro 🙂

Keep it colorful!

LOVE M

En reaktion på ”Dom trendigaste färgerna 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *