Uppdatera ditt hem inför våren med en eller flera nya ullmattor

Samarbete med Trendcarpet.se

Hur härligt är det inte med vår och känslorna som kommer med den?! Jag älskar att uppdatera min inredningen en aning när våren kommer och hur härligt är det inte med lite ljusa och våriga mattor? Jag tänkte visa er några av mina favoriter från Trendcarpet. Jag rekommenderar er alla att ta en titt på deras ullmattor! Dom är såå fina!

Ull är ett material om använts flitigt i århundranden. Det används mycket för tillverkning av kläder men det är också ett av de vanligaste materialen i mattor. Det finns så mycket syntetiska material idag så jag är väldigt glad att ullen fortfarande lever kvar! Det är helt klart en favorit hos mig!

Varför är just ull så bra kan kan fråga sig? Det ska jag berätta för dig! Det är ett mycket mjukt material men som också är väldigt hållbart. Det finns en naturlig elasticitet i ull som gör att det kan sträckas och vridas på många gånger innan den skadas. Skulle man jämföra ull med tex bomull så är ull ca 100 gånger starkare. En annan fördel med ull är också att det inte är lika brandfarligt som många andra material. Sen är en av de största fördelarna med ull att det är en förnybar resurs vilket såklart är bra för vår miljö. Ullen kommer som ni säkert vet från bönder som klipper sina får inför sommaren. Detta mår fåren väldigt bra utav! Det är dock en av anledningarna till att ull är ett lite dyrare material. Bönderna måste såklart få sin del de med så att det kan ta hand om djuren på bästa sätt!

Oavsett vilken ullmatta du väljer att köpa så kommer du att vara väldigt nöjd med den i många år framåt! Nedan har ni mina favoriter från Trendcarpet.

 

ULLMATTA – LEAH (GRÅ)

Ullmatta - Leah (grå)

Alltså hur fin är inte denna!? Romantisk och i väldigt vackra våriga nyanser!

 

ULLMATTA – FORDO (MULTI)

Ullmatta - Fordo (multi)

En annan vårig och härlig variant! Med rätt detaljer till då fungerar mattorna såklart bra under vinterhalvåret med! Man får lägga till lite mer mustiga och mörka färger på inredningen runtomkring.

 

ULLMATTA – ATHENS (GRÖN)

Ullmatta - Athens (grön)

Grönt är helt klart en av mina favoriter! Denna äppelgröna nyans gör mig verkligen på gott humör!

 

KELIMMATTA AFGHANSK 292 X 205 CM

Kelimmatta Afghansk 292 x 205 cm

Kelimmatta Afghansk 292 x 204 cm

Färg färg färg! Love it!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *